Us Europeans (2007/08)

Een jaar lang reisde ik in 2007 door de (toen) 27 lidstaten van de Europese Unie. Ik interviewde 2700 jonge Europeanen over hun dagelijks leven, hun wensen en zorgen.

Meer dan 40.000 kilometer reisde ik door Europa. Per trein, bus, vliegtuig, boot, te voet en op de fiets. Om uit te vinden wat er in Europa nu echt aan de hand is. Wat kranten en reisgidsen ons niet kunnen vertellen.

Us Europeans gaat over Europeanen en hun dagelijkse leefomgeving. Het gaat over hoe Finnen omgaan met koud winterweer en over hoe het leven in Roemenië in de afgelopen twintig jaar drastisch is veranderd. Over Italianen die denken dat hun koffie, hun gerechten, hun voetballers en hun mode superieur zijn aan die van de rest van de wereld. Over waarom de Denen de gelukkigste inwoners van Europa zijn. Us Europeans gaat over wat wij Europeanen vinden van de wereld waarin wij leven.

Us Europeans kreeg vorm als boek en tentoonstelling. Alle 365 reisverslagen zijn nog altijd online opvraagbaar via de website van Us Europeans.


~ Lees of kijk meer ~