NEW HORIZONS (2012/14)

Rust en Ruimte wilde ik zichtbaar maken, en deelbaar. Voor NEW HORIZONS fotografeerde ik een jaar lang ieder uur het uitzicht dat mij al mijn leven lang Rust en Ruimte geeft: de Noordzeehorizon.

8.785 afbeeldingen van steeds dezelfde eindeloze verte. Samen vormden ze de inspiratie voor een onwaarschijnlijk kunstwerk-in-boekvorm en de reis daar naartoe. NEW HORIZONS verscheen op 4 december 2014 en werd gepresenteerd in het Gemeentemuseum in Den Haag.

NEW HORIZONS won sindsdien diverse nationale en internationale boekprijzen en werd het opgenomen in de boekcollecties van o.a. het Rijksmuseum in Amsterdam en het MoMa in New York.

Op de website van NEW HORIZONS lees je alles over het ontstaan van dit project, over het bijeenbrengen van € 100.000 aan funding voor het boek en over de mensen met wie ik deze bijzondere reis maakte.

Een serie van 24 NEW HORIZONS in 2015 te zien geweest in Panorama Mesdag. Van het project zijn in beperkte oplage afdrukken verkrijgbaar. Ook het boek is nog te koop, net als ansichtkaartensets. Een schier onoplosbare legpuzzel staat op de verlanglijst.


~ Lees of kijk meer ~