Nachtelijke lentewandeling (2023/++)

Op maandag 20 en dinsdag 21 maart 2023 nodigen we* je voor de eerste keer uit om 24 uur met ons door te brengen in Zuid-Limburg. We reizen af naar het rijke bronnengebied in de omgeving van het dorpje Epen. Vanaf daar ondernemen we, na een voedende maaltijd rond het vuur, een nachtelijke wandeling. Al voortstappend in het duister, beluisteren we hoe het water aan de aarde ontspringt. Hoe het eerst aarzelend en uiteindelijk overtuigend zijn weg vindt richting de zee.

Ook zelf hebben we onze weg in het donker en mogelijk de kou te vinden, om het uiteindelijk weer samen licht te zien worden. In warmte op de eindbestemming wordt voorzien.

Vanaf het vertrekpunt van onze wandeling lopen we eerst de reis uit de benen voor we de plek bereiken waar we met elkaar inchecken. We delen de verwachtingen waarmee ieder de wandeling onderneemt. Tot de avond houden we ons rustig. Wanneer het donker wordt, nemen we uitgebreid de tijd om met elkaar te eten rond een vuur. Later op de avond beginnen we aan de wandeling door het bronnengebied. We pauzeren een aantal maal voor de zon weer opkomt. Dan maken we kamp op een plek waar het goed toeven is, om in warmte en beschutting bij te komen van ons nachtelijk avontuur. Voor wie wil, is er gelegenheid voor een onderdompeling in natuurwater.

Aan het einde van de ochtend ronden we onze belevenissen in gezamenlijkheid af door met aandacht in onze belevingen te delen, waarna we terugwandelen naar de plek waar we 24 uur eerder samenkwamen. Nu om weer verrijkt huiswaarts te reizen, verrijkt met al wat het voorbije etmaal je heeft gebracht.

* De nachtelijke lentereis geef ik vorm in samenwerking met Lars Doyer.


~ Lees of kijk meer ~