Retourtje Groningen (2015/16)

Tussen 15 juni 2015 en 16 juni 2016 reisde ik wekelijks met de trein op en neer van Den Haag naar Groningen. Op elk retourtje nodigde ik een reisgenoot uit om mee te gaan op avontuur. Tijdens de 6 uur lange treinrit deelden we ideeën, inzichten en ervaringen uit onze wederzijdse beroepspraktijken.

Het Retourtje Groningen ontstond in juni 2015, nadat ik al jaren gewend was om af en toe de trein als reizend kantoor te gebruiken. #treinsurf noemde ik dat, en af en toe was er iemand nieuwsgierig genoeg om mee te reizen. Om die ervaring breder beschikbaar te maken, leek het me goed er een regelmatig terugkerende onderneming van te maken.

Sindsdien is het Retourtje Groningen voor mij uitgegroeid tot een reizend kennismakings-laboratorium. De treinrit maakt veel diepgaandere ontmoetingen mogelijk dan tijdens een spreekwoordelijk (of letterlijk) kopje koffie. Samen reizen in Onverdeelde Aandacht is een bijzondere ervaring. Een dag in je agenda vrijmaken van verplichtingen was voor veel reisgenoten een al een heerlijkheid op zich. Zoals het dat voor mijzelf ook iedere week weer was.


~ Lees of kijk meer ~