Poldermotieven (zn, ev: poldermotief): Fris(se) blik(ken) op snelwegen in hun natuurlijke habitat, landschappelijke afspiegeling van Nederlands maakbaarheidsideaal, hedendaags erfgoed in beweging // door Bruno van den Elshout, 2011
Over Poldermotieven | Agenda | Info voor exposanten | Mediamateriaal | Contact
Meest recente persbericht, verzonden woensdag 17 januari 2012

Verkeersbordenmysteries ontrafeld

Verkeersborden zijn raadselachtige voorwerpen. Je ziet ze overal, maar waar komen ze vandaan en hoe worden ze gemaakt? Waarvan? Wat kosten ze? Wie daar nieuwsgierig naar is, bezoekt op zaterdag 21 januari de Klokhuis-style open dag van het Zwijndrechtse Naamplaat Bewegwijzering BV, georganiseerd in samenwerking met snelwegfotograaf Bruno van den Elshout.

Tussen 10.30u en 14.30u verzorgen medewerkers van Naamplaat rondleidingen door de kantoor- en productieruimtes van Naamplaat, die voor de gelegenheid zijn aangekleed met 25 snelwegportretten alias Poldermotieven van fotograaf Bruno van den Elshout.

"Na eerdere tentoonstellingen van Poldermotieven in een drukkerij en kunstgallerie, biedt een open dag bij verkeersbordenfabrikant Naamplaat weer een hele andere, maar evengoed zeer passende context om mensen uit te nodigen met een frisse blik naar de snelweg te kijken. Bewegwijzering draagt bij aan de mate waarin de snelweg een bijna naadloze afspiegeling van het Nederlandse maakbaarheidsideaal vormt. Helder en strak vormgegeven, soms met een licht betuttelende boodschap", luidt de toelichting van Van den Elshout bij de keuze om Poldermotieven bij de verkeersbordenfabrikant te exposeren.

Na afloop van de eerste rondleiding neemt eregast Ed Annink, creatief directeur van Ontwerpwerk, het eerste exemplaar van een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen Poldermotieven-verkeersbord in ontvangst.

Kinderen zijn van harte welkom onder begeleiding van een meerderjarige. Toegang is gratis. Aanmelding via http://www.poldermotieven.nl wordt op prijs gesteld.

datum: zaterdag 21 januari 2012, tussen 10.30u en 14.30u
locatie: Naamplaat Bewegwijzering BV, Wattstraat 15, 3335 LV Zwijndrecht
meer info: http://www.poldermotieven.nlOver Naamplaat Bewegwijzering
Naamplaat Bewegwijzering BV is leverancier van verkeersborden en bewegwijzeringssystemen. Naast de blauwe portaalborden boven de Nederlandse snelweg produceert Naamplaat straatnaamborden en kentekenplaten in alle kleuren en maten. Naamplaat levert zowel aan bedrijven en instellingen als aan particulieren.
http://www.naamplaat.nl

Over Ed Annink
Ed Annink is mede-oprichter en creatief directeur van Ontwerpwerk, dat in opdracht van toonaangevende organisaties aan multidisciplinaire ontwerpprojecten werkt en hiervoor regelmatig prestigieuze erkenningen ontvangt. Annink is bovendien initiatiefnemer van Stichting Den Haag Design en Overheid, en van het boek Gert Arntz - graphic designer. Daarnaast organiseert en jureert Annink nationale en internationale designwedstrijden en -manifestaties.
http://www.ontwerpwerk.nl
http://www.designdenhaag.eu
http://www.gerdarntz.org/

Over Poldermotieven
De Poldermotieven van fotograaf Bruno van den Elshout (1979, Den Haag) laten u de snelweg met een frisse blik bekijken. Als door de ogen van opa's en kleinkinderen die tijdens een fietstocht halt houden bij een van de vele interessante uitzichten op de Nederlandse snelweg. Als gefascineerd toeschouwers van het grotemensenspel dat zich op de snelweg continu ontvouwt - voor wie bereid is daar even bij stil te staan. Onderdeel van de tentoonstelling zijn de gedichten van de hand van doorlotjegetikt. Het speciaal voor deze open dag en expositie ontworpen verkeersbord is vormgegeven door grafisch designer Joke ter Harmsel van Studio COWBOYJO.
http://www.poldermotieven.nl
http://www.doorlotjegetikt.nl
http://www.cowboyjo.nl

Over Bruno van den Elshout
Terugkerend thema in het werk van Van den Elshout is de relatie tussen landschapsinrichting en culturele programmering. In 2007 ondernam Van den Elshout eerder het project Us Europeans, waarvoor hij een jaar lang door alle 27 landen van de EU reisde en meer dan 2700 jongeren interviewde over alledaagse onderwerpen. Deze reis leidde tot de publicatie van het boek Crossroad Europe en de expositie Onderweg in Europa welke onder meer zijn tentoongesteld op het hoofdkantoor van de ANWB en in het atrium van het stadhuis van Den Haag. Op dit moment werkt Van den Elshout aan het project 2012 New Horizons, waarvoor hij vanaf het dak van het Atlantic Hotel in Den Haag ieder uur van 2012 een foto maakt van de Noordzeehorizon.
http://www.2012-newhorizons.com

http://www.ready2amaze.comNiet voor publicatie:

Meer informatie:

http://www.poldermotieven.nl
Ruud Jacobs, rjacobs@naamplaat.nl, 078 629 39 05

Hi-res beeldbestanden:
Bruno van den Elshout, info@photologix.nl, 06 146 330 72
Verkeersbord
© COWBOYJO.NL19 januari 2012
Cultuurbijlage NRCOpening @ Lenoirschuring
© Evariste ProductionsUitnodiging Lenoirschuring3 juni 2011
Artikel in Gelderlandermei 2011 Uitnodigingen
Gebaande padenImpressie Gebaande Paden
© Peter van Beek
Waardering

Als u het op deze website naar uw zin heeft, klinkt u dan vooral hieronder op de welbekende knop:Bekijk de complete serie Poldermotieven | Exposeer Poldermotieven zelf | Contact